Wednesday, 10 April 2013

Tarikh Pengundian PRU 13 Dah Di Ketahui !PUTRAJAYA 10 April - Ekoran pengumuman pembubaran parlimen pada 3 April lalu oleh Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak, Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menetapkan tarikh Pilihan Raya Umum ke-13 adalah pada 5 Mei 2013.

SPR menerusi Pengerusinya Tan Sri Abdul Aziz Mohd Yusof berkata, PRU13 akan berlangsung serentak di seluruh negara dan akan dibantu oleh 234 908 petugas.

"SPR akan menggunakan 8 789 pusat mengundi yang mengandungi 26 219 tempat mengundi (saluran). Bagi maksud hari pengundian awal, sebanyak 544 pusat mengundi dengan 882 tempat mengundi akan dibuka."

"Manakala bagi pengundian biasa, 25 337 tempat mengundi akan dibuka," katanya kepada pemberita di Pusat Media SPR, di sini, hari ini.


Sehubungan itu, SPR menetapkan tarikh keluar writ kepada calon yang akan bertanding  pada 11 April ini dan penamaan calon akan berlangsung pada 20 April. Selanjutnya!


NOTE : Ayuh tanamkan dalam diri ini untuk tumbangkan PR habis-habisan! Hancur PR selamanya!

1 comment:

  1. Salam Ukhwah! Salam penuh semangat
    Dalam sibuk2 duk melepak di markas, menampal poster dan berhujah di warong kopi. Sedar tak sedar, baki hari berkempen tinggal beberapa hari aje lagi, dua, tiga hari lagi dah nak mengundi kita semua. Saya pilih mengundi! Hahaha.. Ragam PRU13 ni agak luar biasa, Keputusan PRU13 agak sukar untuk diramal. Memang orang kita suka sangat buat ramalan dan berteka teki benda-benda macam ni.. Siap buat research Koleksi Keputusan Pilihan Raya Umum Malaysia 1959 hingga 2008 lagi tu.. Semangat sungguh, macam-macam la Ragam PRU13 dapat kita lihat.. Yang penting, kita turun mengundi 5 Mei nanti. Lagi satu jangan la kita buat kecoh, kasi panas pulak hari mengundi nanti.. Selamat mengundi dari Hootoh Blog Demam PRU13

    ReplyDelete