Wednesday, 20 November 2013

Anwar Ibrahim VS Keadilan Daily. Siapa Yang Spin?



Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim hari ini menafikan Pakatan Rakyat (PR) telah menggunakan isu 40,000 pengundi Bangladesh bagi menyerang Barisan Nasional (BN) pada Pilihanraya Umum Ke 13 (PRU13).

Anwar berkata, pihaknya telah melakukan kajian mengenai calon PR yang menyebut mengenainya ketika kempen tetapi hasil kajian tersebut jelas menunjukkan tidak ada yang membangkitkan isu tersebut.

"Siapa kata ada 40,000? Boleh rujuk balik kenyataan itu dan kita telah buat kajian tetapi tidak ada calon yang keluarkan kenyataan mengenai isu tersebut.

"Cuma kenyataan yang kita keluarkan memang ade pengundi luar yang akan mengundi," katanya kepada pemberita pada sidang media di lobi Parlimen di sini hari ini.

Selanjutnya Klik disini!



Terdahulu, pada 2 Mei lalu, Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim mendedahkan penglibatan Jabatan Perdana Menteri (JPM) membawa masuk 40,000 pengundi ragu dari Sabah dan Sarawak sejak 25 April lalu.

Menurut Anwar, 16 penerbangan sehari dibuat dari Kuching, Kota Kinabalu, Sandakan, Miri dan Sibu menggunakan pesawat jenis Jumbo dan C130 Hercules yang ditempah khas.
“Berdasarkan pengiraan kami, 4,500 dibawa masuk ke KLIA setiap hari. Penerbangan dibuat kecuali pada 1 Mei, dan bermula 25 April lalu.

“Ini bermakna 40,000 individu ragu ada dan masih memasuki melalui KLIA, tak termasuk rakyat asing yang melalui jalan darat, pelabuhan dan fasiliti seperti LCCT,” kata Anwar pada sidang media di ibu pejabat KEADILAN, hari ini. (SUMBER daripada blog pembangkang yang masih menyimpan kenyataan anwar yang dipetik daripada artikel di Keadilan daily yang kini sudah didelete serta merta selepas Anwar mengeluarkan kenyataan bahawa pengundi bangladesh merupakan permainan Blog UMNO!) Klik disini kalau TAK PERCAYA!

PERSOALANNYA : SIAPA YANG TIPU SIAPA? SIAPA YANG SPIN? 
JAWAPANNYA MUDAH : DUA-DUA PEMBOHONG RAKYAT ATAU DENGAN ERTI KATA LAIN. JANGAN PERCAYA BULAT-BULAT MEREKA PEMBOHONG BESAR!!!!

Tuesday, 27 August 2013

Anwar Tuduh Najib Guna Tektik Jahat Jatuh PM Akan Datang?!



Tindakan Datuk Seri Anwar Ibrahim mendakwa kononnya Datuk Seri Najib Tun Razak membuat tawaran untuk membentuk kerajaan perpaduan dilihat sebagai satu lagi taktik jahat Ketua Pembangkang itu untuk menjatuhkan imej Perdana Menteri menjelang pemilihan UMNO akan datang.

Bekas Ketua Angkatan Muda Keadilan, Ezam Mohd. Noor mendakwa, Anwar sengaja ingin mewujudkan persepsi negatif dalam kalangan ahli UMNO bahawa kononnya Najib sanggup berkompromi dengan musuh politiknya.

"Anwar ingin mewujudkan kesangsian dalam kepimpinan UMNO seolah-olah Perdana Menteri yang mahu berkompromi dengannya. Ini manipulasi dan permainan jahat Anwar.

"Saya tahu daripada rakan-rakan di Indonesia bahawa beliau (Anwar) yang sebenarnya mengusulkan perkara tersebut," katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Ezam mengulas pendedahan beberapa blog yang mendakwa Anwar sebenarnya menawarkan kerajaan perpaduan antara Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan Barisan Nasional (BN) kepada Najib dengan tiga syarat yang disampaikan menerusi bekas Naib Presiden Indonesia, Jusuf Kalla ketika berkunjung ke Kuala Lumpur pada 28 Julai lalu.


Tiga syarat Anwar itu dakwa salah sebuah blog, http://www.rbfonline.net adalah melantiknya sebagai Timbalan Perdana Menteri, melantik empat Ahli Parlimen PKR sebagai menteri, beliau akan memecat Menteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dan Najib akan memilih siapa pengganti kekosongan itu tetapi semuanya ditolak oleh Najib.

Anwar dalam wawancara bersama laman web Asia Sentinel pada Isnin lalu mendakwa, Perdana Menteri menghubunginya dan mencadangkan agar diadakan kerajaan perpaduan tersebut tetapi beliau menolaknya.

Mengulas lanjut, Ezam berkata, tindakan Anwar menyatakan usul kerajaan perpaduan oleh Najib tidak masuk akal memandangkan pihak yang terdesak untuk meraih kuasa adalah Anwar, bukannya Perdana Menteri.

"Anwar memerlukan kuasa untuk menyelesaikan masalahnya sendiri. Sebab itu saya tidak terkejut kerana saya cukup yakin Anwar dalam keadaan terdesak dan sebab itu dia yang mengusulkan kerajaan perpaduan supaya dapat kuasa, duduk dalam pemerintahan kerajaan," katanya.

Monday, 26 August 2013

Penjelasan : Siapa Dia Red Bean Army?


Kacak tak kartun kacang merah atas ni?
Nama dia Red Bean Army atau dalam bahasa melayu Tentera Kacang Merah?

Hehehehehe…
ingat kacang merah ni cuma ada dalam cendol, ABC atau masakan. Tapi ada juga dalam tentera.
Nama mungkin rasa kelakar tapi kelakar inilah yang jadi senjata utama. Yang selalu Nampak dungu, kelakar, bodoh dan seangkatannya mereka inilah yang selalunya paling bahaya.

Sebenarnya Red Bean Army merupakan cybertroopers ataupun keyboard warriors pihak yang tidak bertanggungjawab yang hanya nak memecah belahkan masyarakat Malaysia dan mewujudkan sentimen kebencian serta perkauman yang sangat kuat antara rakyat Malaysia berbilang kaum.

Sepandai-pandai kacang bergerak dalam cendol, mesti ada kacang yang busuk dan  beberapa orang ‘tentera’ Red Bean Army ini telah dikenalpasti dan siasatan mula dijalankan, pasukan tersebut kini berada dalam keadaan terpinga-pinga dan ada yang berani dan mencabar kerajaan untuk menangkapnya, ada juga yang kecut perut menafikan terlibat kononnya akaun fesbuk digodam. 
MACAM-MACAM ALASAN, biasala orang dah rasa bersalah

Dalam sekumpulan manusia, tidak semua mempunyai sifat dan sikap sama.  Biarpun pasukan Tentera Kacang Merah sebelum ini dilihat sebagai bergerak bersepadu, tetapi sikap sebenar terserlah bila kena cuit sikit je dan diancam.  Ancaman bukan daripada luaran seperti ditangkap dan dipenjarakan oleh pihak berkuasa tetapi ancaman yang lebih besar ialah dari pihak dalaman iaitu parti yang mendokong mereka sebelum ini.



Sekarang ini timbul ugut-mengugut dan amaran demi amaran diberi (bukan dari Menteri Amaran ye) supaya tidak mendedahkan siapa mereka semua.  Sebagaimana Red Bean Army bertindak mengugut ahli keluarga dan sahabat handai sasaran mereka, maka tidak mustahil taktik yang sama akan digunakan oleh kepimpinan Parti mereka itu untuk memastikan mereka menutup mulut.   
Mungkin benar ada ahli Red Bean Army yang bersedia menerima segala kemungkinan atas dasar ‘pengorbanan’.    Kasihan mereka ini semua sebab pengorbanan yang mereka buat tak sampai kemana, kelaut semuanya sebab pengakhiran dibunuh sendiri oleh pendokong mereka sendiri. ‘
Apakah Red Bean Army benar-benar percaya yang pendokong mereka ini mampu menyediakan kehidupan yang lebih baik kepada mereka? 

Red Bean Army dilatih untuk menyebar kebencian dengan menghapuskan terus nilai-nilai murni dalam masyarakat.  Maki hamun, memfitnah, memalukan dan menghina sasaran mereka semahu-mahunya adalah modus operandi utama mereka.  Pendek kata, nilai-nilai kemanusiaan dan kemasyarakatan telah dipersetankan terus. 

Baru-baru ini pemimpin parti politik senior telah menafikan mentah-mentah akan kewujudan Red Bean Army dan kononnya beliau tidak tahu menahu mengenainya.   Red Bean Army kini dibiarkan membela diri sendiri, kecuali, mungkin segelintir yang ‘dekat’ dengan pemimpin politik  yang akan dihulurkan sedikit bantuan untuk lari. 

Justeru, jika Red Bean Army mempunyai sedikit ‘kecerdikan’ mereka akan menyedari bahawa mereka kini benar-benar terperangkap.  Bekerjasama dengan pihak berkuasa pun salah, tidak bekerjasama pun salah.   Ditelan mati diri, diluah pun mati juga. 

Biarlah kita buat perkara yang menaikkan imej negara di mata dunia seperti menyatu padukan rakyat dan mewujudkan keamanan negara. Seperti obatgigi, bila dipakai gigi jadi sihat, mulut wangi, keyakinan diri jadi tinggi, nak ngorat atau nak cium orang pun jadi tak malu dan semua orang suka.
BETUL TAK KAK TON?

Tanda Putera Ajar Melayu Tolak Cina DAP!


Filem sejarah, Tanda Putera, arahan Shuhaimi Baba menjadi kontroversi apabila DAP menuduhnya sebagai membangkitkan ketegangan.  Kita faham kebimbangan DAP kerana filem tersebut telah menyerlahkan warna sebenar parti itu yang bersifat perkauman dan angkuh.  DAP merupakan pencetus tragedi 13 Mei 1969 yang menyaksikan kaum Cina dan Melayu berbunuhan sehingga membawa kepada keadaan darurat.

Hakikat inilah yang cuba dinafikan oleh DAP.  Untuk itu DAP telah berusaha sedaya upaya sejak sekian lama untuk mengubah sejarah dan menuduh bahawa 13 Mei dicetuskan oleh UMNO.

Malangnya, sejarah tidak mungkin diubah-ubah dan hakikatnya DAP merupakan parti yang lahir dari fahaman komunisme dan bertonggakkan perkauman.  Mereka-mereka yang telah melalui tragedi 13 Mei mampu menjadi saksi kepada sejarah ini.

Roh DAP sentiasa membenci Melayu, memusuhi Islam dan menentang Institusi Raja-raja. Matlamat akhir mereka ialah menegakkan Ketuanan Cina serta meminggirkan kaum-kaum lain. Kita percaya bahawa matlamat ini terus dipegang oleh DAP sehingga ke hari ini.

Oleh itu, apabila filem Tanda Putera berjaya melepasi halangan dan bakal ditayangkan pada 29 Ogos ini, DAP mencuba sekali lagi untuk membersihkan namanya.  Setiausaha Publisiti DAP, Tony Pua membuat kenyataan bahawa filem tersebut boleh saja ditayangkan asalkan ia diisytiharkan sebagai filem cereka.

Soalnya, siapa Tony Pua untuk memberi syarat kepada sesiapa?

Sepatutnya Tony Pua menggalakkan kaum Cina menonton filem ini bagi menghayati sejarah negara ini.  Biar betapa pahitpun kebenaran itu, ia wajib ditelan oleh semua kaum Cina negara ini yang mengaku sebagai warganegara.  Menerima kebenaran merupakan langkah pertama ke arah perubahan kepada kebaikan.  Melainkan, Tony Pua atau DAP tidak pernah dan tidak ingin  berubah dan masih membawa roh yang sama iaitu membenci Melayu, memusuhi Islam dan menentang Raja-raja.

DAP tidak mungkin akan begitu gelabah jika mereka benar-benar tidak bersalah dalam tragedi 13 Mei.  Segala keresahan mereka adalah bukti bahawa mereka benar-benar terlibat dalam mencetuskan ketegangan kaum.  Malah, sifat perkauman dan perangai angkuh serta gemar menghasut DAP masih kekal sehingga ke hari ini dan boleh dilihat dengan jelas oleh semua rakyat Malaysia.

Dengan sifat dan perangai yang sama masih terserlah, pastinya sukar bagi pihak DAP untuk menafikan bahawa merekalah dalang pencetus 13 Mei.

Hujah Tony Pua lagi, walaupun filem ini mungkin memaparkan kisah benar ia tetap mampu mencetuskan ketegangan kaum.

Kita tidak faham kenapa sebuah kisah benar yang berlaku berdekad lalu mampu mencetuskan ketegangan kaum?

Apakah Tony Pua cuba berhujah bahawa sejarah bagaimana kulit putih Amerika menindas dan merampas tanah puak Red Indian tidak wajar difilemkan kerana bimbang menyebabkan kaum Red Indian memberontak?  Atau kisah Jepun menyiksa rakyat China tidak boleh dipaparkan kerana takut menyebabkan orang Cina hari ini bertindak ke atas orang Jepun?

Sebenarnya kebimbangan DAP hanya membuktikan yang segala kebencian DAP terhadap Melayu masih belum menjadi sejarah tetapi merupakan sesuatu yang berkekalan sehingga ke hari ini.

Oleh itu, ia memberikan alasan yang jauh lebih kukuh agar masyarakat Cina menonton filem ini bagi menimbulkan kesedaran betapa pentingnya kita semua menjaga keharmonian.   Perbuatan menghasut dan menyebar kebencian hanya menjurus kepada kemusnahan.  Sifat angkuh dan perkauman kaum Cina perlu diubah segera atau ia mampu mengulangi sejarah 13 Mei.

Sesungguhnya, keangkuhan kaum Cina tidak akan membawa kebaikan mahupun keuntungan kepada sesiapa.  Sudah sampai masanya kaum Cina bersama-sama dengan kaum lain menghayati sejarah negara ini serta menerima hakikat kebenaran akan asal usul mereka mahupun sejarah nenek moyang mereka seadanya.  Belajarlah dari kesilapan dan bukannya menafikan kesilapan.  Sebagai permulaan, tontonlah filem Tanda Putera agar mendapat sedikit pengetahuan.

Friday, 24 May 2013

Kantoi ! PKR Bayar Pemuda Ini Undi 2 Kali?!



Seorang pemuda Mohd Fadhli bin Khaharruddin yang tampil bersama MP Kuantan Fuziah Salleh dengan dakwaan telah meloloskan diri untuk mengundi dihari pembuangan undi pada 5 Mei 2013, kini dikaitkan dengan habuan dari PKR.

Malah untuk menguatkan dakwaan terhadap SPR, pemuda berkenaan telah membuat laporan polis.Kini pemuda berkenaan berdepan dengan kemungkinan berdepan dengan hukuman kerana melakukan kesalahan melanggar peraturan pilihan raya.






Video Tian Chua Menangis Macam Budak Kecik Bila Ditangkap PDRM!


YB Tian Chua yang akan didakwa atas Akta Hasutan. Seperti biasa, YB Batu ini telah melakukan drama dengan tidak memberikan kerjasama sehingga memaksa anggota Polis untuk mengangkat beliau untuk masuk ke dalam kenderaan. Papepon meh kita layan video dibawah!



Thursday, 16 May 2013

Gagal Untuk Jadi PM : Anwar Perlu Redha Ketentuan Allah.


Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim perlu reda dengan ketentuan Allah SWT setelah gagal mencapai impiannya menjadi Perdana Menteri apabila ditolak oleh rakyat dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13), 5 Mei lalu.

Pengasas Pondok Geting, Tumpat, Abdullah Sa'amah berkata, sebagai seorang Islam, Anwar perlu menerima kegagalannya itu dengan hati terbuka.

Beliau berkata, Allah telah menentukan Barisan Nasional (BN) terus memerintah negara ini dan pakatan pembangkang pula ditakdirkan untuk tiga negeri, maka tidak ada sebab bagi Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu tidak boleh menerima ketentuan tersebut.

"Kita orang Islam perlu bersatu padu di atas nama Islam, bukannya menghasut orang dengan mengadakan demonstrasi sehingga berupaya mengundang perpecahan.

"Dia (Anwar) kena sedar diri, dia sudah tidak mampu menjadi Perdana Menteri dan kalau jadi sekali pun, dia pasti akan jatuh juga. Jadi redalah dengan semua ini. Kalau dia masih tidak reda, dari segi akidah, dia akan menanggung dosa yang besar," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Abdullah mengulas kenyataan Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria semalam yang menasihatkan Anwar menerima keputusan PRU-13 sebagai ketentuan takdir.

Sejak minggu lalu, Anwar secara berterusan menghasut rakyat mengadakan perhimpunan bagi membantah keputusan pilihan raya umum lalu dengan sebahagian besarnya disertai generasi muda Cina.

Tambah Abdullah, beliau secara peribadi melihat tindakan Anwar tersebut menunjukkan sifat sebenar Ketua Pembangkang itu yang begitu inginkan Putrajaya dan jawatan Perdana Menteri.

"Saya ingin nasihatkan Anwar, dia sudah dua kali kalah dalam pilihan raya yang telus sehingga menyaksikan mereka turut diberi mandat memerintah sesetengah negeri, jadi terima ketentuan Allah. Segala percaturan Allah adalah yang terbaik untuk hamba-Nya," katanya.

Sementara itu, Ahli Jawatankuasa Minda Pondok, Mohd. Syamsul Mohd. Yusoff pula menyifatkan cara pemikiran Anwar sudah tidak betul kerana terlalu mengikut emosi dan tidak dapat menerima keputusan PRU-13.

Mohd. Syamsul berkata, walaupun sudah jelas rakyat menolak beliau menjadi Perdana Menteri, namun Anwar masih tidak boleh menerima hakikat tersebut dengan terus mengadakan perhimpunan haram.

"Saya ingin nasihat rakyat jangan terikut-ikut dengan Anwar yang hanya mengunakan rakyat untuk merealisasikan impiannya menjadi Perdana Menteri," nasihat beliau.

Wednesday, 15 May 2013

Senarai Menteri Kabinet Baru



Barisan Kabinet Baru Barisan Nasional 2013


Perdana Menteri - Datuk Seri Najib Razak
Timb Perdana Menteri - Muhyiddin Yassin

Menteri Di JPM - Jamil Khir
Menteri Di JPM - Abdul Wahid Omar
Menteri Di JPM - Idris Jala
Menteri Di JPM - Joseph Kurup
Menteri Di JPM - Shahidan Kassim
Menteri Di JPM - Nancy Shukri

Menteri Sumber Asli dan Alam Sekitar - G Palanivel
Menteri Pelancongan dan Kebudayaan - Nazri Aziz
Menteri Wilayah Persekutuan - Tengku Adnan Mansor
Menteri Belia dan Sukan - Khairy Jamaluddin
Menteri Komunikasi dan Media - Ahmad Shabery Cheek
Menteri Luar - Anifah Aman
Menteri Kerjaya - Fadillah Yusof
Menteri Dalam Negeri - Zahid Hamidi
Menteri Pertahanan - Hishamuddin Hussein 
Menteri Pelajaran - Muhyiddin Yassin

DAP Sudah Berani Naik Kepala Hina Sultan!!!



Rakan blogger 1SYA mendedahkan cyber trooper DAP telah mula menyindir keputusan Sultan Johor berikutan perlantikan wakil rakyat MCA di dalam exco kerajaan negeri Johor semalam.

Tidak ramai kaum Melayu yang sedar hal ini kerana rata-rata trooper mereka menggunakan bahasa Cina untuk mempengaruhi remaja Cina bagi membenci keputusan kerajaan.

Berikut adalah pendedahan beliau (1SYA.COM) :


1. Sultan Johor juga mengingatkan kesemua wakil rakyat supaya memahami isi kandungan Undang-Undang Tubuh Kerajaan Negeri Johor 1895 dan mematuhi peraturan serta tatacara Dewan Undangan Negeri Johor.Kerajaan Negeri Johor, menurut baginda, telah ditubuhkan lebih awal daripada kerajaan Malaysia di mana telah berpegang lama kepada Undang-Undang Tubuh Kerajaan Johor 1895. Setakat ini sudah beberapa Facebook Pages yang menghina keputusan Baginda Sultan Johor sudah telah dikesan.

2. Oleh itu , keputusan untuk melantik Datuk Tee Siew Keong adalah atas jemputan Baginda Sultan Johor sendiri dan sekirannya penyokong – penyokong dan troopers DAP mahu  membangkitkan serta mempertikaikan isu ini maka hal ini adalah satu penghinaan kepada perintah baginda Sultan Johor.

3. MCA masih berpegang teguh kepada janji dan prinsip parti mereka untuk tidak berada dalam kabinet kerajaan namun dalam isu kerajaan negeri Johor adalah diluar kawalan MCA kerana MCA lebih mengutamakan penghormatan kepada Instutisi Beraja dan Kedaulatan mereka untuk tidak menetangnya pelawaannya.

4. Diharapkan supaya penyokong dan Siber Troopers DAP tidak melampaui batas mereka demi kepentingan politik sehingga keputusan Baginda Sultan Johor just hendak mereka politikkan.

5. Sekirannya gambar dan berita politik ini tidak dipadamkan maka diharapkan ada pihak yang mampu untuk melaporkan kepada pihak Surunhanja Komunikasi Malaysia untuk mengambil tindakan yang sewajarnya.


Page 1 – Klik sini(https://www.facebook.com/photo.php?fbid=617980794897871&set=o.132309263482799&type=3&theater)
 ( https://www.facebook.com/supportprdap )

 Page 2 - Klik sini (https://www.facebook.com/PeopleAreTheBoss)

 Page 3 - Klik sini (https://www.facebook.com/photo.php?fbid=373571549413785&set=pb.135944543176488.-2207520000.1368545070.&type=3&src=https%3A%2F%2Ffbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net%2Fhphotos-ak-prn1%2F943479_373571549413785_263544853_n.jpg&size=344%2C405)
 (https://www.facebook.com/Bolehland)


Sunday, 5 May 2013

PANAS!! Wajah Sebenar PR di Tragedi FLASHMOB IPOH !

"Gambar hiasan"

Mereka fitnah, kita tenang menjawab dengan menggunakan bukti yang kukuh seperti video di atas. Puak PR mengatakan bahawa kejadian Flashmob Pas telah diserang orang konvoi pemuda BN tetapi hakikatnya video diatas menunjukkan puak2 PR ni sedang mengganggu jalan konvoi BN+menganjing+baling objek kepada konvoi BN.


Jika diperhati dalam video di atas lebih kurang minit ke 3:40 memang puak PR ni yang terlebih dahulu menimbulkan kekacauan!

Sekiranya anda berada ditempat konvoi BN, apa yang anda rasakan? mungkin anda juga ada hak dalam mempertahankan diri anda bukan? itulah punca kejadian yang digembar-gemburkan oleh puak PR baru-baru ini di Ipoh.

Atau mungkin pemikiran anda sudah terpesong terhadap video diatas dengan mengatakan kamera adalah satu besi buruk dan tidak boleh dijadikan untuk dijadikan bukti?

NOTE : Sedarkah anda bahawa kaum cina bangsat dap disana sedang gelak dengan perwatakan anak-anak melayu ketika mereka melihat video ini? Renungkanlah wahai anak bangsa..

Saturday, 4 May 2013

Siapa Anwar Ibrahim ? Ini Video Kantoi Dia!!


Anwar Ibrahim merupakan ketua Pakatan Rakyat yang mana ketua kepada ketua PKR, Pas dan DAP. Tolak PKR, Tolak Pas, Tolak Dap.

Tak dinafikan lagi, kejayaan Barisan Nasional (BN) dalam mentadbir negara selama ini memang terbaik!
Undilah calon Barisan Nasional wahai semua pengundi di Malaysia untuk kesejahteraan negara.
Perhimpunan BERSIH anjuran PAKATAN RAKYAT banyak mengajar kita untuk menilai siapa yang lebih layak memimpin negara.

HANCUR ANWAR! 
HANCUR PAKATAN RAKYAT!


Anda juga meminati video temu bual dibawah. Individu yang ditemubual dibawah merupakan kawan baik Anwar Ibrahim dari sekolah rendah hingga ke zaman politik!

Untuk selanjutnya saksikanlah sendiri. Memang terbaik! TY :)

Friday, 3 May 2013

14 Mahasiswa UPM Lapor Polis Bila Diugut Puak PR!




Empat Belas pelajar Universiti Putra Malaysia (UPM) telah membuat laporan polis mendakwa mereka dipaksa dan diugut supaya membantu kempen Pakatan Rakyat. Mereka akan digagalkan dalam peperiksaan akan datang jika tidak berkempen untuk Pakatan. Pelajar ini turut menyertakan laporan audio kepada polis sebagai bukti.

Laporan yang dibuat di Balai Polis Serdang petang tadi menyatakan Pensyarah subjek Pengurusan Makmal Sains (STE3504) YM Raja Ibrahim Dato' Raja Brima Sulong mengugut mereka untuk merendahkan gred jika tidak terlibat dalam kempen PRU, dan akan meninggikan gred jika terlibat dalam kempen Pakatan.

PANAS! Anwar Mengamuk Bila Australia Tolak Pemintaan Anwar!



KUALA LUMPUR 2 Mei - Australia dilihat memberi reaksi dingin terhadap percubaan oleh seorang pemimpin pembangkang Malaysia untuk mendapatkan campur tangan Canberra dalam proses pilihan raya Malaysia.

Dalam respons kepada pertanyaan Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengenai tindakan Australia tidak menghantar pemerhati pada pilihan raya umum Malaysia 5 Mei ini, Menteri Luar Australia Senator Bob Carr berkata, Australia tidak boleh melantik diri sendiri sebagai pihak berkuasa pilihan raya luar negara bagi Malaysia.

Beliau dipetik oleh Australian Associated Press sebagai berkata: "kami sama sekali tidak akan meletakkan diri kami pada keadaan dengan kami mencorakkan amalan di hari mengundi, amalan mengundi, di negara lain".

Menegaskan bahawa Australia tiada kuasa untuk berbuat demikian, beliau berkata: "bukan menjadi amalan Australia untuk menghantar pemerhati yang tidak dijemput untuk menjalankan kuasa undang-undang di negara asing."

Laporan AAP itu selanjutnya memetik menteri Australia itu sebagai berkata:

"kami tidak boleh menjadi seperti mahkamah terhadap keputusan yang dipertikaikan, atau pihak berkuasa pilihan raya, suruhanjaya pilihan raya bagi negara lain."

Senator Carr menjelaskan Australia akan hanya menghantar pemerhati pilihan raya ke negara asing atas jemputan kerajaan negara berkenaan.

Anwar dilaporkan memberi amaran bahawa pakatan pembangkang akan dihalang daripada memenangi pilihan raya oleh apa yang didakwanya sebagai "penipuan besar-besaran."

Ini dilihat bertepatan dengan pemerhatian pakar politik bahawa pembangkang cenderung menimbulkan keraguan berhubung integriti proses pilihan raya Malaysia sekiranya mereka gagal dalam usaha untuk mengambil alih pentadbiran negara ini daripada Barisan Nasional dalam pilihan raya Ahad ini. - BERNAMA

Wednesday, 1 May 2013

Kejayaan Transformasi Najib Punca BN Pilihan Wanita - Kajian UKM


Kajian Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) mendapati Barisan Nasional (BN) menjadi pilihan para penggundi wanita dalam pilihan raya kali ini.

Ini terbukti melalui kajian sekumpulan penyelidik di universiti tersebut terhadap 4,500 responden wanita di seluruh negara dengan 59.1 peratus memilih BN dan 33.9 peratus memilih pakatan pembangkang.

Pensyarah Geopolitik, Fakulti Sains Sosial dan Kemanusiaan UKM, Prof Madya Dr. Mohd Fuad Jali berkata, kecenderungan pilihan tersebut adalah bedasarkan kejayaan transformasi yang dibuat oleh kerajaan terhadap golongan wanita.

Kerajaan telah berjaya melaksanakan pelbagai transformasi dan keudahan kepada golongan itu termasuklah Kedai Kain 1Malaysia, Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M), Klinik 1Malaysia dan pelbagai lagi produk yang memberi manfaat kepada mereka.

“Kerajaan seperti itulah yang diperlukan oleh wanita dan sebagai tanda sokongan dan berterima kasih, mereka akan menzahirkannya dengan mengundi BN pada pilihan raya umum kali ini,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada Utusan Malaysia selepas menghadiri Forum Wanita, Belia dan Golongan Minoriti Dalam PRU 13 yang dianjurkan oleh Pusat Kepimpinan Wanita UKM disini hari ini.

Kajian tersebut dibuat bagi tempoh Disember 2012 dan Mac lalu. Mohd Fuad menjelaskan, golongan wanita berstatus ibu tunggal di Selangor mencecah 50,000 orang dan kemungkinan mengundi BN adalah tinggi.

“Kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) selangor menjanjikan pelbagai bantuan kepada mereka namun gagal untuk melaksanakannya berbeza dengan Kerajaan Pusat yang memberi pelbagai kemudahan kepada mereka.

Ini secara tidak lansung memberi impak pola pengundian pada pilihanraya kali ini terutamanya di negeri Selangor,” katanya.

Mohd Fuad berkata, kajian juga mendapati golongan wanita diseluruh negara memilih sesebuah parti politik berdasarkan tiga faktor yang tertinggi iaitu memperjuangkan isu kemanusiaan dan peratusan 75.8 peratus, isu pembangunan dan kemiskinan 73.4 peratus dan isu perjuangan bangsa dan agama sebanyak 71.8 peratus.

Hadi Awang Keluar Kenyataan Tak Jadi Mansuh Tol!

Akhbar the New Straits Times hari ini melaporkan Hadi Awang mengakui sukar untuk menepati janji menghapuskan tol dan menurunkan harga kereta sekiranya PR memerintah.    Malah, beliau juga mendedahkan bahawa PR belum lagi melakukan kajian terperinci mengenainya.

Katanya, “pakatan perlu membuat kajian terperinci terlebih dahulu sebelum menghapuskan tol bagi mengelakkan bebanan kewangan bagi menampung kos pengurusan lebuhraya”.  Kenyataan itu dibuat di dalam sebuah ceramah di Taman Padang Midin Kuala Terengganu semalam.

Dalam ceramah yang sama, Hadi juga mengakui bahawa negara akan mengalami kemerosotan ekonomi jika penghapusan duti eksais kereta import dilakukan secara drastik sepertimana yang termaktub dalam manifesto pembangkang.  Selain itu, Hadi juga mengulangi kenyataannya yang tidak ingin berebut kerusi Perdana Menteri dan lebih rela menjadi nelayan.

Sebagai ahli politik, Hadi nampaknya sudah cukup berhati-hati dengan menambah perkataan ‘secara drastik’ di penghujung ayat mengenai menghapuskan tol dan duti eksais.  Namun, drastik atau tidak bukanlah soal pokok.

Soal pokonya ialah, PR telah membuat janji tanpa terlebih dahulu membuat kajian terperinci.

Jika tanpa kajian, bagaimana untuk menjustifikasikan makna ‘drastik’ atau ‘tidak drastik’?  Jika tidak drastik, atau beransur-ansur, maka berapa lamakah jangka masa yang mampu atau perlu diambil untuk melaksanakan janji tersebut?   Tentu saja PR tidak boleh memberi jawapan tepat kerana kajian belum pun dibuat.


Ini membuktikan bahawa apa yang dibentangkan dalam janji manifesto mereka hanyalah ‘cadangan’ atau ‘tawaran’ iaitu bukan sesuatu yang pasti akan atau mampu dilakukan.

Sebagai contoh, katakan PR menang dalam PRU ini, maka barulah mereka akan membuat kajian mengenai apa yang mereka janjikan.  Dan katakan kajian tersebut menunjukkan yang ianya tidak mampu dan tidak dapat dilaksanakan, maka tentulah ia tidak akan dilaksanakan.

Pada ketika itu, akan duduk terngangalah penyokong-penyokong mereka menelan segala alasan PR tentang kenapa duti eksais dan tol tidak dapat dihapuskan.

Sikap PR yang berjanji tanpa mengkaji dengan sendirinya membuktikan yang parti itu tidak punya bertanggungjawab, sekali gus tidak boleh dipercayai.  PR jelas bercakap tanpa asas atau sesuka hati.  Bayangkan jika negara mempunyai kerajaan yang suka bercakap sesuka hati sekadar untuk menyedapkan hati rakyat.  Bayangkan apa yang akan terjadi jika asyik berjanji dan kemudian berkata ‘tak boleh jadi’.

Menjadi kerajaan bukanlah semudah bermain masak-masak berpura-pura membeli belah dengan menggunakan cebisan kertas.  Dalam mengurus rumah tangga juga kita tidak boleh sentiasa berjanji kepada anak isteri untuk membawa mereka melancong ke sana sini tetapi tidak pernah menunaikannya.  Lama kelamaan, anak isteri akan hilang hormat dan tidak percaya lagi kepada kita.

Inikan pula menjadi kerajaan.  Setiap kenyataan yang dibuat oleh kerajaan akan memberi impak kepada pasaran saham dan operasi perniagaan.   Malah, kenyataan kerajaan juga mampu memberi kesan kepada hubungan luar negara terutama dari segi perdagangan.

Sebuah kerajaan tidak boleh berkata sesuatu sesuka hati tanpa mengkaji semua kesan ini.  Kenyataan dari pihak kerajaan akan dilaporkan dalam ruangan politik dan ekonomi, bukan dalam ruangan gossip yang boleh ditukar dan dinafi sekiranya tidak memberi keuntungan atau memburukkan imej sendiri.

Justeru, apa yang diakui oleh Hadi iaitu PR belum pun mengkaji janji-janji mereka, wajar diambil serius.  Menukar kerajaan bukanlah soal suka-suka.  Ini soal masa depan negara dan soal nasib kita semua.

Tuesday, 30 April 2013

PAS Kelantan 'Taikkan' Hukum Hudud?!


Manifesto PR yang dilancarkan akhir Februari lepas secara rasminya merupakan kata putus muktamad mengenai penolakan pakatan pembangkang itu terhadap perlaksanaan hudud dan ia terbukti apabila tiada sepatah ayat pun mengenai hudud diabadikan di dalamnya.

Ia menyebabkan ramai penyokong PAS di peringkat akar umbi jadi kebingungan dan tertanya-tanya apakah prioriti perjuangan PAS untuk merealisasikan perlaksanaan hudud sudah terkubur atau sebenarnya PAS telah berubah matlamat kerana tuntutan semasa semenjak menjadi sebahagian dari PR?

Begitu pun, masih ada penyokong PR yang menaruh harapan isu perlaksanaan hudud akan tetap dinukilkan dalam mana-mana manifesto PAS di peringkat negeri terutama sekali Kelantan, andai itu yang berlaku bermakna PAS masih berpeluang mengangkat muka dan mendabik dada masih istiqamah memperjuangkannya.

Sayang seribu kali sayang, apabila harapan menggunung tinggi akhirnya tinggal sekadar angan-angan kerana pelancaran manifesto PAS Kelantan pada 23 April 2013 yang lepas juga walau sekelumit pun tidak memfokuskan isu perlaksanaan hudud di negeri itu.

Bila mana Kelantan selaku kubu utama PAS sendiri sudah mengetepikan matlamat menjayakan perlaksanaan hudud, suka atau tidak, terpaksalah penyokong PAS menepuk dahi sendiri untuk entah ke berapa kali dan belajar menerima kebenaran yang isu hudud hakikatnya hanyalah omongan politik sahaja selama ini.

Langkah PAS Kelantan menolak ke tepi isu hudud sebaliknya menyeru penyokongnya mengutamakan kemenangan ke Putrajaya, jelas sekali menggambarkan fokus PAS sudah beralih arah.

Tanpa hudud, bermakna PAS hilang satu lagi kekuatannya sekali gus menambah lagi koleksi kegagalan PAS dalam mempertahankan prinsip juangnya dalam berdepan dengan polisi liberalisme yang menguasai PR.

Tanpa isu hudud kesannya menyebabkan penyokong PAS terpaksa membisu dari terus mempertikaikan keislaman saudara seagama dalam UMNO. Tanpa kelibat isu hudud, maknanya PAS semakin jauh di belakang UMNO dalam mengejar sokongan orang Melayu Islam sempena PRU-13.

Demi menjayakan cita-cita menuju puncak kuasa, isu perlaksanaan hudud sanggup ‘dinajiskan’ dan di tong sampahkan hanya semata-mata untuk menjaga kepentingan rakan sepakatan seperti DAP dan PKR.

Dari sudut politik PR demi kebaikan DAP dan PKR, ia satu strategik yang betul namun PAS Kelantan sendiri sama ada sedar atau tidak sebenarnya sengaja mengali kubur sendiri bila bertindak demikian.

Mungkin menyedari hakikat itulah, sehari dua kebelakangan ini PAS kembali memalu gendang mencanangkan dakwaan bahawa PAS akan tetap melaksanakannya hudud seandainya PR menang PRU-13.  Sembang kosong bolehlah buat penyedap halwa telinga.

Tapi siapa lagi yang mahu percaya kalau dah komitmen dalam manifesto PR dan PAS sendiri pun gagal dipersembahkan kepada umum, tak gitu?

PAS Goyang Sama DAP Atau Mungkin Kit Siang?!



“Ada calon yang menjulang gambar Stalin, macam mana orang PAS nak sokong. Orang PAS kerjasama dengan PKR dan DAP – tak kerjasama dengan parti Stalin, parti Lenin, Karl Marx. Gambar Karl Marx duduk dalam markas, nak suruh orang PAS kerja, macam mana nak suruh orang PAS kerja?

“Komunis di haram di Malaysia. Itu yang jadi bertindih itu. PAS nak selamatkan PR – tak nak jadi macam Perak. PAS tetap bersama PR,” demikian penjelasan oleh Presiden PAS, Abdul Hadi Awang ketika mengulas isu pertindihan kerusi sesama PR dalam PRU-13.

Kenyataan Presiden PAS itu secara langsung merujuk kepada pertindihan kerusi di kawasan DUN Kota Damansara di mana PAS telah menghantar calonnya menyebabkan pertembungan dengan calon PR iaitu Pengerusi Parti Sosialis Malaysia (PSM), Dr Nasir Hashim yang bertanding atas tiket PKR.



Walau dibaca berkali-kali kenyataan Hadi itu, maksudnya tetap sama di mana PAS sama sekali tidak akan redha dengan pencalonan tokoh politik yang berfahaman sosialis dan komunis. Itu pendirian PAS seminggu yang lalu yang sewajarnya dipertahankan kebenarannya.

Kini selepas menerima tekanan demi tekanan yang diterima dari PKR dan DAP, lain pula yang berlaku apabila PAS akhirnya mengalah memberi laluan kepada calon PSM yang seminggu lalu dipandang keji dek kerana Dr Nasir berfahaman sosialis, bab kata Nik Aziz ideologi itu ibarat adik kepada komunis.

Mengikut kata Setiausaha Agung PAS Mustafa Ali, keputusan PAS menarik diri di DUN Kota Damansara adalah untuk mengekalkan status quo kerana kerusi itu sememangnya kuota PKR. Baru sekarang mahu sedar, maksudnya memang parah benar masalah kesepakatan dalam PR.

Perubahan mendadak pendirian PAS ini secara umumnya dialu-alukan oleh penyokong PR khususnya dari DAP dan PKR, tapi di hati kecil penyokong PAS wujud perasaan menggelodak amarah dan malu kerana terpaksa menyokong calon yang berideologi sosialis.

Patutlah dulu beria-ia benar Mat Sabu memuja kezaliman yang dilakukan oleh Mat Indera Komunis di Bukit Kepong, agaknya tahu suatu hari nanti PAS akan bekerjasama untuk menjayakan golongan yang sealiran dengan Mat Indera rupanya.

Apa pun, dengan perkembangan terbaru ini, sahihlah betapa rapuhnya PAS dalam mempertahankan pendirian dan prinsipnya, itulah puncanya kenapa dalam banyak isu misalnya kalimah Allah S.W.T, hudud, negara Islam dan kemurtadan, mudah benar PAS tewas dan tunduk kepada DAP dan PKR.

Jati diri PAS zaman sekarang jauh sangat bezanya berbanding dulu, prinsipnya rapuh sampaikan sanggup digadaikan segalanya demi menuju puncak kuasa yang tak ketahuan.

Jenis parti sebegini memang tak layak untuk menjadi pengganti kepada UMNO. Bahaya kepada masa depan agama, bangsa dan negara.

Justeru itu, eloklah pada PRU-13 5 Mei 2013 ini nanti, para penyokong PAS yang menyedari hakikat ini bergabung tenaga dengan rakyat Malaysia yang lain untuk sama-sama talkinkan saja PAS. Demi masa depan, itulah yang sepatutnya.

KIT SIANG LANCAR PROGRAM PROPAGANDA!


Baru-baru ini Penasihat DAP, Lim Kit Siang melancarkan kempen propaganda politiknya dengan mendakwa konon PR berupaya menawan 7 buah negeri termasuklah mengekalkan kedudukan PR sebagai pemerintah di Selangor, Kedah, Pulau Pinang dan Kelantan.

Tiga negeri tambahan yang termasuk dalam senarai itu ialah menawan kembali Perak serta menguasai Negeri Sembilan dan Perlis.

Malangnya, kempen propaganda murahan Kit Siang bagaikan angin lalu sahaja, tak mendapat sambutan dan gagal untuk meningkatkan moral penyokong PR dan tak berupaya menandingi kebangkitan semula BN yang berterusan memperkukuhkan kedudukannya.



Ia mengecewakan tidak hanya Kit Siang, tetapi juga menyebabkan ramai penyokong PR dilanda kebimbangan kerana jika BN mengekalkan prestasinya seperti sekarang dan rakyat pula makin hari makin selesa bersama BN, bermakna PR pasti tumbang di Selangor, Kedah dan Kelantan.


Lebih merunsingkan Kit Siang, bila mana kubu DAP di Pulau Pinang sudah merekah, jika kena gayanya dengan Pulau Pinang sekali harung diambil balik oleh BN.

Dalam temu ramahnya dengan akhbar China Press 27 April 2013, sekali lagi ditekankan propagandanya itu yang hakikatnya tersirat menunjukkan betapa terdesaknya DAP dan PR untuk menarik perhatian ramai supaya menyokong agenda mereka untuk mengejar kuasa ke Putrajaya.

Kit Siang sebenarnya faham, senario PRU-13 jauh berbeza dengan tsunami politik yang berlaku semasa PRU-12 2008, ditambah dengan mood rakyat yang kian kukuh di belakang BN, mahu tidak mahu terpaksalah beliau mengulangi kembali propaganda sedemikian.

Tambahan pula, Kit Siang amat mengharapkan dengan menyegarkan semula kempen propaganda ini akan mampu menjadi satu perasa tambahan untuk menarik lebih ramai penyokong PR untuk hadir meramaikan program politik PR sekali gus menjadi buah mulut khalayak.

Andai propaganda murahan dan taktik kelentong sebegini berjaya, ia satu bonus untuk DAP dan PR, kalau pun gagal ia setidak-tidaknya dapat juga meningkatkan semula semangat anak buahnya.

Itu matlamatnya, pendek kata amat diharap-harap sangat yang orang ramai akan teruja untuk menyertai kempen PR disebabkan perasaan ingin tahu apa perkembangan selanjutnya, itu sahaja.

Mungkin betul kempen propaganda Kit Siang dan DAP ini dapat memulihkan kembali semangat penyokong PR, tapi realiti semasa menunjukkan propaganda kelentong sedemikian bila sampai waktunya hanya dicampak ke longkang sahaja.

Monday, 29 April 2013

Kit Siang, Monster Paling Digeruni Pemimpin PR!



Dalam kempen pembangkang akhir-akhir ini, menyaksikan pemimpin mereka semakin tidak dapat mengawal diri.   Rata-rata ceramah mereka menyerlahkan kemarahan, dendam kesumat dan dengki khianat yang parah terhadap Barisan Nasional.   Keinginan yang menggila untuk berkuasa menyebabkan mereka tidak mampu lagi berlakon sebagai seorang pemimpin yang rasional dan matang.

Sebaliknya, mereka menghamun dan mengutuk pemimpin BN semahu-mahunya dalam ceramah mereka bagi mencapai kepuasan.   Apa yang menarik ialah sasaran yang paling mereka gemari ialah Tun Mahathir Mohammad, bekas Perdana Menteri yang amat kita kasihi.

Tun Mahathir begitu giat membantu Perdana Menteri dan Barisan Nasional berkempen dalam PRU kali ini.   Rata-rata program yang menampilkan Tun Mahathir pasti menyaksikan sambutan yang hebat sedangkan beliau sudah lama bersara.  Kata-kata Tun Mahathir diambil sebagai amanat dan pedoman oleh segenap rakyat berbilang kaum.  Dalam setiap program, beliau tidak putus-putus mengingatkan rakyat agar membuat pilihan tepat.

Tun Mahathir tidak perlu bercakap berdegar-degar memaki hamun pembangkang sepertimana Anwar menyuruhnya pergi mati.  Tetapi, Tun Mahathir hanya perlu berkata benar dalam setiap ceramahnya, itu saja.  Dan itu pun sudah cukup untuk membuat pembangkang separuh gila.

Selain Anwar, antara yang separuh gila dengan usaha Tun Mahathir ini ialah Lim Kit Siang.   Susah hati sungguh si Kit Siang bila Tun Mahathir membantu BN.  Justeru, jenuhlah dikerah tentera kacang merahnya (Red Bean Army) menghentam Tun Mahathir kononnya sebagai manusia paling berkuasa, kukubesi dan ditakuti di segenap peringkat.

Namun, dalam pada itu juga, berduyun-duyun anggota dan pemimpin DAP keluar parti.

Dan alasan mereka pula adalah konsisten iaitu Lim Kit Siang anak beranak bersifat kukubesi, terlalu berkuasa dan amat ditakuti di dalam DAP!

Kata mereka, dalam meletakkan calon pilihanraya, Lim Kit Siang langsung tidak mengambil-kira suara pemimpin bawahan.   Mereka yang telah lama berjuang di dalam parti diketepikan dan rungutan mereka disambut dengan tempelak serta ugutan.

Sudahlah pemilihan CEC juga tidak telus yang mana penipuan dilakukan secara terang-terangan, Lim Kit Siang sedikit pun tidak menunjukkan kekesalan atas ‘kebobrokan’ anaknya dalam kes itu, hatta merestuinya pula.  Sehingga hari ini, tiada siapa di dalam DAP yang boleh mempersoalkan perihal kes CEC, atau akan diberi tekanan oleh kepimpinan atasan.


Sumber juga menyatakan Kit Siang begitu terdesak kini dan meningkatkan lagi kempen dengan cara mengugut.  Ini sebenarnya, tidaklah mengejutkan kerana sejak dahulu lagi, DAP amat sinonim dengan kes ‘menerima peluru dalam sampul’.   DAP juga diketahui mempunyai hubungan rapat dengan kongsi gelap bawah tanah.   Sesiapa yang melanggar perintah Lim Kit Siang, akan menghadapi ancaman ugut dan keluarga mereka juga berada dalam bahaya.  Kerana itu di dalam DAP sendiri mereka merujuk kepada pemerintahan DAP sebagai sistem ‘kilas tangan’.  Malah gelaran Tokong terhadap Lim Guan Eng juga dimulakan oleh orang DAP sendiri.

Oleh itu tidak hairanlah Teoh Beng Hock mengambil keputusan membunuh diri apabila menjadi ‘liabiliti’ kepada DAP.

Berdasarkan semua ini, kita tidak perlu menjadi seorang ‘genius’ untuk meneka bahawa kejadian bom dan letupan mempunyai kaitan dengan DAP.

Selain Kit Siang, pemimpin DAP yang rapat dengannya juga tidak segan silu menunjukkan sikap samseng mereka kepada rakyat, mungkin untuk membangkitkan rasa gerun terhadap parti itu.  Antaranya, Tony Pua ketika menjawab soalan Malaysiakini mengenai Red Bean Army, beliau berkata tugas kumpulan itu adalah untuk ‘membunuh orang’.  Benar, ia adalah satu perumpamaan, namun perlukah menggunakan perumpamaan yang begitu ‘ganas’ dalam politik?

Jenice Lee, Shen Yee Aun, Tunku Aziz adalah antara segelintir nama-nama yang sanggup tampil ke hadapan dan menelan segala ugutan demi untuk mendedahkan sikap DAP yang kukubesi, kejam, korup dan kotor.  Selebihnya, hanya menentang Kit Siang secara senyap-senyap kerana bimbang tindakan parti terhadap diri dan keluarga mereka.

Kit Siang sebenarnya amat sedar akan persepsi ramai terhadapnya, kerana itulah beliau bersungguh-sungguh cuba membalikkan persepsi itu kepada Tun Mahathir, iaitu sasaran paling ‘besar’ dan paling mudah.

Namun, taktik Kit Siang tidak laku kerana rakyat tahu siapa Tun Mahathir iaitu pemimpin yang berhati mulia yang tidak jemu-jemu berusaha merealisasikan sebuah dunia yang lebih baik untuk manusia sejagat.   Tun Mahathir terkenal dengan sifat penyayang dan ia boleh dilihat jelas dalam hubungan beliau dengan Tun Siti Hasmah.

Tun Mahathir tidak pernah hilang kawalan atau menggila dan menghamun sesiapa sepanjang hidupnya.  Biarpun beliau paling marah kepada George Soros suatu ketika dahulu kerana hampir memusnahkan negara ini, beliau telah meluahkan kemarahan itu dengan cara yang amat tenang, dalam ayat yang cukup tajam tanpa perlu terjerit-jerit mencerca seperti Lim Kit Siang mahupun Anwar Ibrahim yang ingin melepaskan geram.

Justeru, Kit Siang tidak mungkin mampu mencipta gambaran ‘raksaksa’ terhadap Tun Mahathir kerana semua orang tahu, terutama orang-orang DAP sendiri, bahawa Kit Sianglah raksaksa yang sebenarnya.  Raksaksa yang bernama Kit Siang ini tidak sanggup bersara seperti Tun Mahathir, tetapi beliau perlu berada di dalam hierarki kepimpinan bagi memastikan kepentingan beliau dan anak-beranaknya sentiasa diutamakan.

Apapun kita ucapkan ‘Selamat Berjaya’ kepada tentera kacang merah di Komtar dan Concorde untuk memulihkan imej Kit Siang dalam masa 7 hari ini.  Apa yang pasti, beribu-ribu tentera ini tidak mungkin mampu mencipta persepsi bahawa Kit Siang adalah seorang pemimpin yang penyayang dan prihatin dalam masa 7 hari mahupun 70 tahun lagi.

DAP Serah Bukti Kepada SPRM Siasat Isu Rasuah Wakilnya Sendiri!!


DAP Pecat Jenice Lee.

Berita dari akhbar Nanyang Siang Pau dan New Strait Times menyebut satu laporan SPRM baru sahaja dibuat oleh Pemuda Sosialis Parti Tindakan Demokratik (DAPSY) ke atas Jenice Lee yang juga merupakan bekas wakil rakyat DAP di DUN Teratai.

Menurut kenyataan DAPSY, tindakannya membawa kes Jenice Lee kepada SPRM disebabkan pihaknya yakin Jenice Lee telah melakukan penyalahgunaan kuasa selain disyaki terlibat dalam 5 kes penyelewengan dana negeri dan wang penduduk.

Serentak dengan itu juga DAPSY mendesak calon Bebas itu menarik balik pencalonannya dengan alasan rakyat kawasan DUN Teratai tidak memerlukan wakil rakyat tidak bertanggungjawab seperti Jenice Lee.

Entah apa bukti yang diserahkan bagi menyokong laporan tersebut belum diketahui, namun persoalannya kenapa sekarang? Mengapa semasa Jenice Lee masih merupakan Wakil Rakyat DAP bagi kawasan DUN Teratai, perkara ini didiamkan?

Jenice Lee telah dipecat keahliannya sebagai anggota DAP dua hari selepas penamaan calon PRU-13 berikutan kegagalan bekas Wakil Rakyatnya mengikut arahan parti supaya menarik diri sebagai calon Bebas di DUN Teratai.

Dek kerana Jenice Lee kekal bertanding Bebas menentang calon DAP sendiri, barulah timbul bukti itu ini dan laporan baru dibuat kepada SPRM. Nampak seperti ada sesuatu yang tak kena.

Secara tersuratnya, tindakan DAP melalui sayap pemudanya merujuk isu penyelewengan Jenice Lee kepada SPRM seakan menggambarkan betapa prihatinnya parti anak beranak Lim Kit Siang itu dalam menentang amalan rasuah dan penyelewengan kuasa.

Sekilas pandang, begitulah yang kelihatan walau sebenarnya, andai kata Jenice Lee mengikut arahan DAP menarik diri dari bertanding dalam PRU-13, pastinya laporan SPRM itu tidak akan dilakukan.

Makna kata, laporan yang dilakukan itu hanya bermotifkan politik dan tidak ikhlas sama sekali. Bila sudah sebegitu, ia juga memberi maksud DAP sanggup berdiam diri atas segala tingkah laku buruk ahlinya selagi mana wujud kesetiaan kepada parti.

Ia bukan satu teladan yang baik bila mana sesuatu penyelewengan yang disyaki berlaku hanya dilaporkan kepada pihak berwajib bila wujud keadaan terdesak sahaja.

Berdasarkan hakikat ini, jelaslah memilih DAP bukanlah satu pilihan yang baik untuk rakyat Malaysia. Tidak sukar digambarkan betapa korupnya negara ini kelak andai DAP dan PR diberikan peluang memerintah tanahair ini.

HOTT!!!! Bila @NormanKRU Tegur Pas, @faizal_tahir Pula Melatah !



Memang lah rezeki tu di tangan Tuhan.., tapi kalau tak usaha untuk dapatkan rezeki tu.., sembang macam mana pun tak guna beb.. Itulah yang dimaksudkan oleh Norman KRU dalam Tweet dia.. Takkan benda kecik macam ni pun Faizal Tahir tak boleh nak faham?

Puak-puak Pas kata sebelum ni nak "islam"kan dunia hiburan melalui ideologi politik dorang.., tapi masalahnya.., dalam jubah Pas sendiri tu pun hancing baunya beb..

Cuba korang tengok betapa hipokritnya pemimpin atasan Pas.., mengata orang bagai nak rak.., tapi akhirnya sendiri KANTOI ada video seks terlampau dengan wanita bukan muhrim..

Pas kononnya nak bawak artis berhijrah dengan join pentas ceramah dorang.., akhirnya artis tak laku macam Abby serta Aishah dijadikan penceramah maki hamun pemimpin Islam lain diatas medium Pas...

So..., macam mana Pas nak makmurkan industri perfileman dan dunia muzik Malaysia kalau dalam parti dorang sendiri caca marba serta penuh dengan kepura-puraan?

Gua tak nafi rezeki di tangan Tuhan beb.., tapi kalau sesutau urusan tu diserahkan kepada yang bukan ahlinya.., maka tunggulah kehancuran yang bakal datang....

Itu bukan gua cakap yee..., itu hadis sahih tauu... Tak percaya cuba tanya si Faizal Tahir... Dia kan pandai agama... Hihihihi..

Saturday, 27 April 2013

Nizar Meroyan Bergambar Dipondok Panas BN?



Ingatkan orang tidak betul mana terlepas sehingga berada di pondok panas BN ini. Teliti punya telitu rupanya bekas Ahli Parlimen dan Mantan Menteri Besar DAP Perak, Si Nizar Jamaluddin! Apa yang meroyannya duduk bergambar di sini. Mengikut kata Aruah Bapa, kalau seseorang buang tabiat sebegini, bilang sahaja 40 hari, iaitu hari-hari terakhirnya. Mana tahu, tak sempat berjumpa lagi.

Apapun untuk catatan rekod, petugas-petugas pondok panas BN semuanya telah melarikan diri bagi mengelakkan dari mendengar lawak-lawak bodoh dari seorang badut. Buat pengetahuan Nizar, lain kali kalau hendak datang pondok panas parti lawan, jadi "gentlemen" lah. Datang sewaktu orang ada. Jangan jadi dayus datang sewaktu tiada orang. Lihat foto Tok Pa di bawah. "Cool" dan selamba sahaja melawat pondok panas PAS. Ye lah, bukan hendak bergaduh pun.

Anda Mahu Masuk Syurga Semudah A,B,C?



Caranya amat mudah semudah A B C ya tuan puan undi pembangkang SYURGA HABUANNYA... siap tak mau masuk syurga... boleh naik guna Jet Peribadi Anwar Ibrahim, Menggunakan High Way 3 lorong di Kelantan atau menggunakan ROKET DAP terus dari bumi.. pilih ya... jangan tak pilih... he h

cuma syurga siapa itu kena tanya balik sebab undi DAP Kafir Harbi Laknatullah yang menetang ISLAM, RASIS dan Anti Melayu pun masuk SYURGA???

undi PKR yang pimpinanya penuh skandal LIWAT, SEKS, sokong LGBT dan menganut fahaman LIBERALISME, PLURALISME dan Jual Kalimah ALLAH dapat masuk Syurga juga... ermmm... betul ka??? cuba fikir tuan puan... ikut syariat dan ajaran ISLAM sebenar ke promosi sebegini???

Kita WAJIB tolak Pakatan Rakyat - PKR PAS DAP kerana ISLAM BUKAN MAINAN!
jom Undi dan sokong BN demi masa depan ISLAM, MELAYU dan MALAYSIA yang terjamin..

Friday, 26 April 2013

Calon PKR Punya ANAK HARAM Dengan Artis Mula Tersebar!



Kerendahan moral dikalangan pemimpin-pemimpin PKR sudah satu fenomena yang lama berlaku dan kini diketahui umum. Rupanya masaalah ini dah lama melarat ke calun-calun PKR juga.

Jika kita disajikan beberapa tahun lepas ini dengan kisah Anwar Ibrahim dan kebuasan seks bersama pelacur, sodomi dengan jantan muda, dan dimasa lepas dengan isteri pembantu hingga melahirkan anak, tak mustahil masaalah moral sedemikian tak terjangkit kepada orang sekelilingnya

Penyokong dan pengikutnya juga yang dok pertahankan Anwar seolah-olah dia suci dalam debu.

Haji Hadi baru dedahkan calun PKR yang berfahaman komunis dan jual dadah pil kuda. Kini kami ada kisah seks skandal yang melibatkan artis. Sebut pasal artis, kami pernah tulis mengenai Anwar dan penyanyi Sabah bernama Flora Ong.

Difahamkan seorang calun Parlimen PKR yang bekerja rapat dengan Anwar Ibrahim di Tropicana pernah suatu masa dahulu ada hubungan dengan seorang artis - tak kira dia penyanyi atau pelakun atau pelawak.

Lagi PANAS KliK DSINI!

Puak SPENDER PUTIH Mula Tunjuk Belang!



LOKASI: berhadapan sekolah Presint 8(2)
MASA KEJADIAN: lebih kurang jam 12.30


Tahniah kepada parti spenda putih  kerana berjaya membayar dengan banyak untuk semata mata upah pencacai bontot spender putih BAKAR BENDERA BN!!

Inilah yang dikatakan sebagai kepimpinan ISLAM yang sangat terpuji kerana praktikalnya anak buah parti spenda putih mendapat AAA kerana berjaya lulus peperiksaan tahap 1!

Pemuda BN akan membuat aduan polis dan perbadanan Putrajaya dan harapan kami agar pihak berkuasa dapat menyiasat perkara ini dengan serius kerana ia bersifat provokasi yang melampau!

Lu orang jangan ingat boleh terlepas. Rakaman video dalam proses dan saksi kita sudahpun kenal pasti. Gua nasihat budak yang buat tu baik keluar lari sebelum kau kena.

Adakah ini yang mahu dijadikan wakil rakyat kita? 
Adakah ini yang komuniti di Putrajaya mahukan?

Kami komuniti akan tetap pertahankan Putrajaya dari dicemari oleh puak puak jahat. Kalau nak tahu mereka inilah yang dulunya adalah penentang kuat Tun Mahathir yang mencetuskan idea pembinaan bandar ini. Tapi hari ini merekalah yang paling beriya-iya mahukan.

KECOHH!!! FITNAH PR BERKAITAN ISU POLIS DAPAT KERTAS UNDI SEBELUM 30APRIL !!




Facebookers dan bloggers Pakatan Haram telah mula memainkan isu untuk memfitnah Suruhanjaya Pilihanraya (SPR). Kononnya, salah seorang anggota polis mendakwa telah diarahkan untuk mengundi hari ini meskipun difahamkan tarikh pengundian awal sepatutnya ialah pada 30 April 2013 (lima hari sebelum tarikh undi awam).

Anggota polis ini, kononnya, turut mendedahkan bukti kertas undi yang tertera nama dan lambang parti calon yang bertanding di kawasannya. Kalau dilihat dari nama yang tertera di atas, anggota polis ini kononya mengundi di Parlimen Setiawangsa, di mana calon PGayR di parlimen tersebut adalah Ibrahim Yaacob manakala calon BN pula adalah Ahmad Fauzi Zahari.

Fitnah ke atas SPR ini dibuat dengan cukup baik. Namun ada beberapa KERAGUAN yang perlu dijawab oleh juak-juak cybertroopers Pakatan Haram sebelum ianya dapat diterima oleh Rakyat Malaysia yang bijaksana:


1. Kenapa ianya disiarkan di laman sosial Facebook dan blog-blog pembangkang dan bukannya merujuk kes ini kepada SPR dan laporan dibuat di balai polis.

2. Kenapakah peguam-peguam Pakatan Haram berdiam diri setakat ini. Bukankah ahli-ahli politik Pakatan Haram seperti Rafizi Ramli, S Surendran, Lateefa Koya dan lain-lain amat gemarkan pendedahan kononnya mengemparkan ini?

3. Beberapa panggilan yang dibuat ke atas rakan-rakan CTS yang bekerja sebagai anggota polis menafikan mereka telah menerima kertas undi. Mereka senada berkata undian untuk anggota polis hanya akan dilakukan pada 30hb April.

4. Nama calon yang dicetak atas kertas undi sepatutnyanya sama seperti dalam MyKad atau kad pengenalan. Dan setahu CTS, dalam MyKad dan kad pengenalan tiada nama gelaran seperti Ustaz, Dato', Tan Sri dan sebagainya. Kalau hendak mengedit gambar tu buatlah secara sempurna. Ini letak Dato' pulak!

5. Nama keluarga (nama Cina) dan Nama bapa (Muslim) juga akan ditulis sama. Tiada nama tunggal seperti "AHMAD" akan ditulis.

6. Bagi polis, kertas undi tidak boleh di bawa keluar dari tempat mengundi. Melainkan jika polis tersebut tidak memasukkan kertas undi ke dalam sampul undi, dan ke dalam kotak undi. Namun hal itu sedikit sukar untuk dilakukan. Jika kertas undi tak boleh di bawa keluar, bagaimana gambar kertas undi boleh di ambil?

Selanjutnya KLIK DISINI!

Thursday, 25 April 2013

Angkara MACAI PR!!! Bom Meletup Di Ceramah BN Nibong Tebal!!

alt

KUALA LUMPUR 24 April - Seorang pengiring calon Barisan Nasional (BN) Parlimen Nibong Tebal cedera selepas sebuah letupan dipercayai bom buatan sendiri meletup di belakang khemah ceramah kawasan tersebut.

Letupan tersebut menggegarkan kawasan sekitar dan kira-kira 2 000 penonton yang hadir pada ceramah tersebut lari bertempiaran untuk menyelamatkan diri.

Mangsa yang dikenali sebagai Zaidi dikejarkan ke Hospital Sungai Bakap cedera di betis kanan dan mendapat tujuh jahitan. Selanjutnya KLIK DISINI!

UMNO Jadi Mangsa Fitnah Pecah Van Di Bakri !



Di dalam kerancakan berkempen, nun jauh di selatan tanah air rakyat tiba-tiba dikejutkan dengan berita penangkapan 2 remaja berbangsa Cina yang disyaki melakukan perbuatan berunsur provokasi.

Mereka dikatakan telah bertindak memecahkan cermin sebuah van milik DAP yang diletakkan di hadapan bilik gerakan parti itu di jalan Sakeh, Bakri semalam.

Pimpinan DAP khususnya calon bagi kerusi Parlimen Bakri, Er Teck Hwa ketika diminta mengulas mengenai kejadian tersebut mengatakan tidak mengesyaki sesiapa yang bertanggungjawab terhadap perbuatan khianat tersebut.

Namun beliau menegaskan ia telah menjejaskan aktivitinya kerana perlu membaiki kenderaan tersebut.

Melalui pandangan mata kasar, pasti rakyat khususnya di Johor akan melihat betapa mulianya hati Teck Hwa yang mengambil pendekatan bersangka baik walaupun pada hakikatnya ia adalah sebaliknya.

Ini kerana nada tersebut dilontarkan hanya sejurus selepas kedua-dua orang suspek tersebut berjaya ditangkap. Sekiranya mereka yang melakukan perbuatan tersebut tidak berjaya di berkas oleh pihak berkuasa, sudah pasti nada bahasanya akan berlainan sama sekali.

Ini kerana mereka khususnya pimpinan pakatan pembangkang sebelum ini sering menggunakan setiap ruang dan peluang untuk menyalahkan kerajaan bagi menggambarkan kononnya mereka sering ditindas oleh parti pemerintah.

Sebagai contoh, lihat sahaja drama swasta yang dimainkan oleh Lim Kit Siang sebelum ini yang menitiskan air mata palsu ketika memaklumkan kononnya parti ‘ultra kiasu’ tidak dibenarkan menggunakan lambang roket oleh pihak ROS.

Sedangkan sebelum ini pihak ROS sendiri telah memaklumkan bahawa parti tersebut dibenarkan untuk bertanding menggunakan parti roket.

Namun ketika proses penamaan baru-baru ini, kesemua calon DAP mendaftar dengan menggunakan lambang roket walaupun sebelum ini media digembar-gemburkan dengan laporan ‘air mata palsu’ Kit Siang yang akan bertanding menggunakan lambang bulan.

Berbalik kepada isu yang dibangkitkan tadi, mengikut fakta kes kedua-dua suspek berbangsa Cina itu diberkas selepas pihak polis menerima panggilan telefon daripada seorang lelaki berusia 51 tahun yang juga merupakan Pengerusi Poster, Kain Rentang dan Manifesto BN Bakri.

Ekoran laporan tersebut pihak polis berjaya memberkas 2 orang remaja yang berusia 18 dan 19.

Mereka ditahan kira-kira 45 minit selepas melakukan perbuatan tersebut yang disaksikan sendiri oleh tujuh petugas BN yang sedang memasang bendera, pada jarak 100 meter dari tempat kejadian.

Malah hasil soal siasat mereka akhirnya mengaku melakukan perbuatan itu dan siasatan lanjut sedang dijalankan untuk mengenal pasti dalang kejadian.

Menurut sumber, kedua-dua remaja tersebut adalah merupakan ‘orang suruhan’ DAP yang diupah untuk melakukan perbuatan khianat tersebut. Modus operandinya mudah untuk sekali lagi menagih simpati rakyat.

Sekiranya suspek tersebut berjaya melepaskan diri, sudah pasti pimpinan DAP akan menggunakan isu tersebut bagi menuduh BN/UMNO sebagai orang yang bertanggungjawab.

Finally! Hadi Awang Mengaku Kerajaan BN Jaga Kebajikan Rakyat!


alt

Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang mengakui kerajaan Barisan Nasional (BN) yang memerintah negara selama ini menjaga kebajikan kepada rakyat.

Katanya, kerajaan memerintah melaksanakan pelbagai program berteraskan kebajikan seperti membina masjid, membantu golongan miskin, membina stadium dan sebagainya.

“Kita tidak nafikan apa yang dilakukan kerajaan BN untuk kebajikan rakyat,” katanya berucap di hadapan kira-kira 700 penyokong yang hadir pada ceramah umum di Kerteh, malam tadi.

Bagaimanapun, katanya pemerintahan BN juga tidak lepas daripada salah dan silap.

“Tak kan ‘tadok silap dan saloh’ selama 50 tahun BN memerintah dan Yang Maha Suci adalah Allah Taala tetapi kita sebagai manusia tetap ada salah dan silapnya,” katanya. SELANJUNYA!